Docenten en Medewerkers

Een team van professionele en bevlogen docenten geeft lessen in o.a. toneel, muziek, musical, dans, beeldend en media. De docenten van TIJ komen van de verschillende kunstvak- en docent drama opleidingen. Alle docenten en medewerkers van TIJ zijn in het bezit van een VOG.

Wie is wie?

Portret Thea

Thea Pruim - Directeur
Jeugdtheaterschool TIJ betekent voor mij: kinderen en jongeren de ruimte bieden om door middel van theater, dans, zang en muziek, de eigenheid te kunnen ontdekken en talenten verder te ontwikkelen. Ik houd ervan om onbekende wegen in te gaan en inspiratie te bieden aan onze leerlingen, vakdocenten en theatermakers. Thea is initiator en directeur van TIJ; drama-therapeute & theaterdocent, moeder & grootmoeder.

Desiree van Haaren - Theater- en Musicalklassen
Afgestudeerd als uitvoerend theatermaker, Amsterdamse Theater Academie
Ik ben klein. Zeg maar iets van 1.57 m. Altijd al geweest. En om te voorkomen dat niemand me zag staan kreeg ik praatjes. Toneelstukjes. Dansjes. Liedjes. Zingen.. Zo ben ik de Amsterdamse Theater Academie gaan doen en werd ik opgeleid tot zelfstandig uitvoerend theatermaker. En dat is ook precies wat ik nu ben. Actrice, theatermaker en theaterdocent. Bij Jeugdtheaterschool TIJ geef  ik theater en musicallessen.

 

 

Megan Minnebo - Musicalcursus en zang
Afgestudeerd in muziektheater, Codarts Rotterdam
Lesgeven bij Jeugdtheaterschool TIJ doe ik met heel veel plezier en enthousiasme! Zingen doe je vanuit je hart! Natuurlijk is zangtechniek  belangrijk. Dan leer je jouw stem op een gezonde manier te gebruiken. Maar nog belangrijker is de passie die  erachter zit! In Rotterdam studeerde ik aan de Muziektheater Academie. Daar ben ik opgeleid tot zangeres en actrice. Ik ben singer/songwriter van het muziekduo Hij&Zij. In Jeugdtheaterschool Tij geef ik les aan de leerlingen van de musicalklassen en de nieuwe MusicalTheaterklas.

 

 

Merel Broeders - Kleutertheater en musicalklassen
Afgestudeerd als theaterdocent, ArteZ Arnhem
Ik kan me goed herinneren dat ik vroeger heel vaak toneelstukjes maakte met mijn zus. Achteraf kregen we een staande ovatie en vol trots namen wij het applaus in ontvangst. Ik ben nooit gestopt met spelen. Mijn leven is een grote voorstelling vol met onverwachtste wendingen en spannende of romantische momenten. Ik ben van mening dat theater iedereen kan helpen om te leren creatief te denken, daarbij leer je sociale vaardigheden. Het is prachtig om in deze groepen de kinderen te zien opleven. Uit hun hoofd en in hun lijf, lekker bewegen. 

 

Anemone Oostvriesland - Theaterclub
Afgestudeerd als theaterdocent, ArteZ Arnhem
Als meisje van 12 maakte ik toneelstukjes met kinderen uit de buurt en organiseerde ik zomerfestivals vol theater en dans op onze buurtbinnenplaats. Na zelf veel jeugdtheaterlessen te hebben gevolgd wilde ik niets liever dan van theatermaken mijn beroep maken. Inmiddels ben ik werkzaam als theaterdocent op verschillende basisscholen en geef ik theaterworkshops bij gezelschappen. Voor mij is theatermaken en spelen, onder andere, de verbeelding aanspreken via beweging, beeld, muziek/geluid en tekst. Ik zoek in mijn lessen binnen deze media altijd naar de eigenheid van de speler.

Talla Dirkzwager - Kleutertheater en de Proeftuin
Afgestudeerd als theaterdocent, ArteZ Arnhem
Ik heb vroeger zelf jaren lang op een jeugdtheaterschool les gehad. Voor mij waren die lessen het hoogte punt van de week. Ik keek er altijd naar uit en stond te springen om te beginnen. Ik vond het geweldig om in de huid van verschillende personages te duiken. Dit is wat ik ook zal doen met de groepen die ik les geef. We zullen samen onder andere onderzoeken hoe je doormiddel van beweging, tekst en geluiden een verhaal over kan brengen. Ik stimuleer leerlingen om op een eigen en creatieve manier aan de slag te gaan en zichzelf en elkaar constant te verassen. 

Melanie Schram - Zakelijk- en educatief leider
Zorgen dat alles is geregeld zodat de leerlingen kunnen stralen, dat vind ik het leukste om te doen. Op de planken wordt veel werk verzet maar achter de schermen is ook veel nodig om alles te stroomlijnen en daar hou ik mij mee bezig. Tijdens de voorstellingen rennen en vliegen met pruiken en op kantoor goochelen met social media en dat allemaal om TIJ te laten doen waar ze het beste in is; het brengen van spelplezier en het laten zien van de prachtige eindresultaten.

 

Bestuur

Elke Evers Voorzitter Juridisch medewerker gemeente
Marina van der Heiden Penningmeester Decor/kostuumontwerper, docente HKU
Gerri Horseling Secretaris PR adviseur
George van Houts Alg. lid Acteur/cabaretier

 

Raad van Advies

Elze van der Steen   Educatie Stadsschouwburg Amsterdam
Marije de Vries   Hoofddocent post-hbo cultuurbegeleider
Judith Vossen   Cultuurcoach en Kunstenaar
Frans Pruim   Adviseur financiën en digitalisering
Elke Evers   Juridisch medewerker gemeente
Meindert Jansberg   Directielid financieel adviesbureau
Marina van der Heiden   Decor/kostuumontwerper, docente HKU
Gerri Horseling   PR adviseur
Melanie Schram   Culturele projectondersteuner

 

 
docenten