Docenten en Medewerkers

Een team van professionele en bevlogen docenten geeft lessen in o.a. toneel, muziek, musical, dans, beeldend en media. De docenten van TIJ komen van de verschillende kunstvak- en docent drama opleidingen. Alle docenten en medewerkers van TIJ zijn in het bezit van een VOG.

Wie is wie?

Portret Thea

Thea Pruim - Directeur

Jeugdtheaterschool TIJ betekent voor mij: kinderen en jongeren de ruimte bieden om door middel van theater, dans, zang en muziek, de eigenheid te kunnen ontdekken en talenten verder te ontwikkelen. Ik houd ervan om onbekende wegen in te gaan en inspiratie te bieden aan onze leerlingen, vakdocenten en theatermakers. Thea is initiator en directeur van TIJ; drama-therapeute & theaterdocent, moeder & grootmoeder.

Melanie Schram - zakelijk- en educatief leider

Zorgen dat alles is geregeld zodat de leerlingen kunnen stralen, dat vind ik het leukste om te doen. Op de planken wordt veel werk verzet maar achter de schermen is ook veel nodig om alles te stroomlijnen en daar houd ik mij mee bezig. Tijdens de voorstellingen rennen en vliegen met pruiken en op kantoor het schrijven van educatieplannen en fondsaanvragen. Dat allemaal om TIJ te laten doen waar ze het beste in is; het brengen van spelplezier en het laten zien van de prachtige verhalen van de leerlingen.

Merel Broeders - Docent Theater, Musical / coördinator BIS
Afgestudeerd als theaterdocent, ArteZ Arnhem

Ik kan me goed herinneren dat ik vroeger heel vaak toneelstukjes maakte met mijn zus. Achteraf kregen we een staande ovatie en vol trots namen wij het applaus in ontvangst. Ik ben nooit gestopt met spelen. Mijn leven is een grote voorstelling vol met onverwachtste wendingen en spannende of romantische momenten. Ik ben van mening dat theater iedereen kan helpen om te leren creatief te denken, daarbij leer je sociale vaardigheden. Het is prachtig om in deze groepen de kinderen te zien opleven. Uit hun hoofd en in hun lijf, lekker bewegen.

Desiree van Haaren - Docent Theater en Musical
Afgestudeerd als uitvoerend theatermaker, Amsterdamse Theater Academie

Ik ben klein. Zeg maar iets van 1.57 m. Altijd al geweest. En om te voorkomen dat niemand me zag staan kreeg ik praatjes. Toneelstukjes. Dansjes. Liedjes. Zingen.. Zo ben ik de Amsterdamse Theater Academie gaan doen en werd ik opgeleid tot zelfstandig uitvoerend theatermaker. En dat is ook precies wat ik nu ben. Actrice, theatermaker en theaterdocent. Bij Jeugdtheaterschool TIJ geef  ik theater en musicallessen.

 

 

Megan Minnebo - Docent Theater en Musical
Afgestudeerd in muziektheater, Codarts Rotterdam

Lesgeven bij Jeugdtheaterschool TIJ doe ik met heel veel plezier en enthousiasme! Zingen doe je vanuit je hart! Natuurlijk is zangtechniek  belangrijk. Dan leer je jouw stem op een gezonde manier te gebruiken. Maar nog belangrijker is de passie die  erachter zit! In Rotterdam studeerde ik aan de Muziektheater Academie. Daar ben ik opgeleid tot zangeres en actrice. Ik ben singer/songwriter van het muziekduo Hij&Zij. In Jeugdtheaterschool Tij geef ik les aan de leerlingen van de musicalklassen en de nieuwe MusicalTheaterklas.

 

Nina Teer - Docent Dans en Musical
Afgestudeerd als dansdocent, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Als docent en maker streef ik ernaar iedereen, jong en oud, een persoonlijke leerweg te bieden binnen de kunst van het bewegen. Een leerweg waarin zelfexpressie, nieuwsgierigheid en onderzoek de leidraad vormen. Ik koester een zekere noodzaak om mensen de kans te geven hun eigen creatieve vermogen te ontdekken en om deze leren in te zetten in alle dagelijkse aspecten van het leven.

 

Tamara Griffioen - Docent Theater
Afgestudeerd als theaterdocent, Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten

Ik kan me nog goed herinneren dat ik op de basisschool in een toneelstukje speelde waarin ik maar al te graag een andere rol had. Op een slinkse wijze overtuigde ik de juf van een uitbreiding en daar was de theatermaakster geboren. Later volgden de toneellessen en musicallessen en daar ontdekte ik hoe leuk het is om anderen over theater te leren. Ik vind het belangrijk dat kinderen binnen de theaterlessen ontdekken hoe ze vanuit hun eigen fantasie samen een verhaal kunnen vertellen. Ik wil hen een stap verder brengen in het ontwikkelen van spelkwaliteiten, ontdekken van plezier en hun (zelf)bewustzijn op en naast het toneel.

Anemone Oostvriesland - Docent Theater
Afgestudeerd als theaterdocent, ArteZ Arnhem

Als meisje van 12 maakte ik toneelstukjes met kinderen uit de buurt en organiseerde ik zomerfestivals vol theater en dans op onze buurtbinnenplaats. Na zelf veel jeugdtheaterlessen te hebben gevolgd wilde ik niets liever dan van theatermaken mijn beroep maken. Inmiddels ben ik werkzaam als theaterdocent op verschillende basisscholen en geef ik theaterworkshops bij gezelschappen. Voor mij is theatermaken en spelen, onder andere, de verbeelding aanspreken via beweging, beeld, muziek/geluid en tekst. Ik zoek in mijn lessen binnen deze media altijd naar de eigenheid van de speler.

Anca Siegerma - Docent theater
Afgestudeerd als theaterdocent, Hogeschool van de Kunsten Utrecht

Theater is voor mij een manier om mijn eigen wereld te creëren. Een droom wereld waarin alles kan. Het is het leukst om dat samen te doen. Bij TIJ krijg ik de mogelijkheid dat samen te doen met kinderen. 
Kinderen zijn de hele dag bezig met spelen en hun fantasie en hebben daarom een groot vermogen vrij te denken. Het is fantastisch om in de cursussen te zien hoe kinderen langzaam durven die fantasie te delen en een vorm te geven. Het zorgt er voor dat de kinderen zich ook persoonlijk ontwikkelen en sterker in hun schoenen komen te staan. 

 

Bestuur

Elke Evers Voorzitter Juridisch medewerker gemeente
Marina van der Heiden Penningmeester Decor/kostuumontwerper, docente HKU
Gerri Horseling Secretaris PR adviseur
Bettie de Bruijn Alg. lid Cultureel Ondernemer


Raad van Advies

Elze van der Steen   Educatie Stadsschouwburg Amsterdam
Marije de Vries   Hoofddocent post-hbo cultuurbegeleider
Judith Vossen   Cultuurcoach en Kunstenaar
Frans Pruim   Adviseur financiën en digitalisering
Elke Evers   Juridisch medewerker gemeente
Meindert Jansberg   Directielid financieel adviesbureau
Marina van der Heiden   Decor/kostuumontwerper, docente HKU
Gerri Horseling   PR adviseur
     

 

 
docenten