Leerlingen 8 tot 12 jaar

Voor kinderen en jongeren van 8 t/m12 jaar biedt TIJ een breed aanbod in theater- en musicallessen. We maken onderscheid in theater- en musicalklassen en de cursussen.

De leerlingen van de musical- en theaterklassen zijn tussen de 8 en 16 jaar en onderverdeeld in drie verschillende leeftijdsgroepen; 8-10 jaar, 10-12 jaar en 12-16 jaar. Wij bieden onze spelers al op jonge leeftijd de uitdaging van het ontdekken van alle facetten van theater waardoor de spelontwikkeling versnelt.

We maken gebruik van een doorlopende leerlijn vanaf 8 t/m12 jaar, die oploopt naar de Theaterwerkplaats/Produktieklas  van 12 tot 16 jaar. De theater- en musicalklassen bestaan uit 2 blokken per jaar.
In het 1e blok bieden wij de basisprincipes van toneelspelen, afgestemd naar leeftijden en ontwikkeling. Stemgebruik, samenspel, improviseren, teksten lezen,  scenes maken, het transformeren naar personages: alles komt aan bod.
In het 2e blok werken we toe naar een voorstelling in het theater.
De klassen beslaan 2 schooljaren; door naast de lange leerlijn per klas een 1e en 2e leerlijn te gebruiken kunnen wij de leerling meer diepgang bieden in zijn/haar ontwikkeling.

 

Lees meer over de Theater & Musical Combiklas Watergraafsmeer 8-12 jaar

Lees meer over de Theaterklas 2 voor kinderen van 8-10 jaar

Lees meer over de Muscialklas 2 voor kinderen van 8-10 jaar

Lees meer over de Theaterklas 3 voor kinderen van 10-12 jaar

Lees meer over de Musicalklas 3 voor kinderen van 10-12 jaar

dimenchine