Over ons

In 2005 organiseerde Theatraal IJburg (TIJ) samen met de pioniers van IJburg het  Jeugdtheaterfestival  "Spektakel op IJburg" in de – destijds- lege en grote ‘zandbak’ IJburg.
Wat ooit begon als een klein en idealistisch initiatief van Thea Pruim ( theatermaker/theaterdocent) en Patrick Richter ( filmer/initiator IJburgTV)  is inmiddels uitgegroeid tot een stevige culturele instelling. Onze focus ligt op kunst- en cultuur educatie zoals leren acteren, dansen, zingen, musical- en film maken.
TIJ is een stichting zonder winstoogmerk met een creatief kernteam en een helder bestuur.

 

Visie

De artistieke visie van Jeugdtheaterschool TIJ is in een zin samen te vatten:
         
              Docenten geven leerlingen de tools om hun eigen verhaal te vertellen.


                Een belangrijke waarde van deze artistieke visie is de belevingswereld van de leerling. Wij willen als jeugdtheaterschool vanuit de leerlingen en hun wereld denken en hen aanzetten hun eigen wereld te onderzoeken en te verrijken. TIJ gelooft namelijk dat in deze tijd theater een prachtig middel kan zijn om middels fantasie begrip te krijgen over de wereld en de mensen om je heen. Dit wil zeggen dat  jonge kinderen het ontdekken van de wereld om hen heen een centraal gegeven moet zijn, terwijl bij pubers hun eigen plaats in de wereld belangrijker is.

                Een tweede belangrijk element is het werken vanuit de verhalen van de leerlingen. Leerlingen worden bij TIJ geprikkeld om hun eigen wereld om te zetten naar theater.  De docenten geven de leerlingen hiervoor de ondersteuning die zij nodig hebben. Zodoende gaat theater voor ons verder dan het aanleren van dans-, zang- en acteervaardigheden; we zien theater als een middel om hun wereld mee tegemoet te kunnen treden. De verhalen, fantasie, muziek die de leerlingen zelf in zich dragen wordt naar boven gehaald door de docenten.

 

Activiteiten van Jeugdtheaterschool TIJ

-  Naschoolse- en Buitenschoolse activiteiten
-  Cultuur- en kunsteducatie op basisscholen  en VO
-  Spektakel op IJburg (jeugdtheater festival 10 edities)

De lessen van TIJ worden gegeven door professionele en gepassioneerde vakdocenten die gespecialiseerd zijn in het werken met kinderen en jongeren. Wij geven theater, dans, zang, en musical lessen in het CVT op IJburg, op diverse locaties in Amsterdam en in Diemen. Daarnaast organiseerden wij het jaarlijkse jeugdtheaterfestival Spektakel op IJburg met meer dan 3000 bezoekers. Wij bieden een uitdagend en inspirerend kunst- en cultuuraanbod op scholen en een uitgebreid activiteitenprogramma, zie TIJ op school.

Met een bijdrage van het  Jongerencultuurfonds (JCF)  kan iedereen met korting op lesgeld deelnemen. En let ook op de bijzondere aanbiedingen via de Stadspas.

Op deze website vind je alle informatie over de lessen van Jeugdtheaterschool TIJ, heb je nog vragen? Twijfel niet om contact op te nemen! info@jeugdtheaterschooltij.nl

 

Lees hier het jaarverslag van 2016

over ons