Kinderen 4 tot 8 jaar

De jongste kinderen van 4-8 jaar zijn onderverdeeld in twee verschillende leeftijdsgroepen; 4-6 jaar en 6-8 jaar. Deze groepen presenteren nog in intieme setting voor alleen ouders, familie en vriendjes. Deze presentatiemomenten noemen wij open lessen. Voor de allerjongsten  4-6 jr. bieden wij cursussen aan van 10 lessen per blok, ter kennismaking voor ouders en jonge kinderen. In Kleutertheater en de Proeftuin ligt het accent op spel, dans, beweging, ritme en samenspelen. Er worden verschillende muziekgenres gebruikt (van klassiek tot pop) ter ondersteuning van het spel en de fantasiebeleving van deze jonge kinderen.

 

Kleutertheater

Kleutertheater

Bij de cursus Kleutertheater staat de eigen en unieke fantasiebeleving van de kleuter centraal. Deze rijke fantasiebeleving is de leidraad in spel met ritme, beweging, sprookjes, circus en liedjes. In de vorm van geleide fantasie worden sprookjes en verhalen aangeboden, waarin de kleuters hun eigen unieke verhalen en fantasieën spelenderwijs toevoegen. De leerlingen spelen samen met de theaterdocenten (die gespecialiseerd zijn in deze jonge leeftijd) in de vorm van vertel- en meespeeltheater.

 

Proeftuin

Proeftuin

Bij de cursus De Proeftuin staat het zintuigelijke, fysieke en de fantasiebeleving staan centraal. Het ‘proeven aan’ en op een speelse manier kennismaken met verschillende theaterdisciplines, zoals toneel, clowning, mime, dans, zang en muziek. De beginselen van leren samenspelen; door te leren naar elkaar te kijken, te luisteren en te genieten. Het spelplezier en het ontdekken van de verschillende vormen van theater staat centraal en het begin van korte tekstjes te leren en onthouden. Aan het einde van ieder cursusblok is er een presentatie en open les voor familie en vrienden.  

 

kleuters2